Miten paljon ruokaa kissalle päivässä? Tarkista taulukostamme!

Mikäli olet tuore kissanomistaja tai muuten vain haluat varmistaa kuinka paljon ruokaa kisalle tulisi antaa, voit tarkistaa kissasi ruokatarpeen kätevästi alla olevasta kissanruoka-taulukosta!

Kissan ruokinta-taulukko:

Seuraavat luvut perustuvat terveen aikuisen kissan ravintotarpeeseen.

kissan kaloritarve

(Lähde: WALTHAM)

Kuinka paljon juuri sinun kissasi tulisi syödä?

Kissasi kaloritarve kannattaa arvioida aina tapauskohtaisesti. Kissasi kaloritarpeeseen vaikuttavat lukuisat tekijät ja yllä olevat luvut ovat hyvä lähtökohta aikuisen kissan ravintotarpeeseen.

Seuraavia asioita tulee myös miettiä kun arvioit kuinka paljon ruokaa kissalle tulisi syöttää:

  • Kissasi ikä. Kissanpentujen ravintotarve on luonnollisesti korkeampi kuin passiivisemman vanhuksen.
  • Kissasi aktiivisuustaso. Sohvalla laiskotteleva sisäkissa vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin enimmäkseen ulkona oleskeleva ulkokissa.
  • Kissasi terveys. Esim. kissan sterilisointi vaikuttaa hormooneihin jotka puolestaan vähentävät sterilisoitujen kissojen ravintotarvetta. Toiset ravintotarpeeseen vaikuttavat tekijät voivat olla esim. kissan raskaus tai mahdolliset sairaudet (jotka myös yleistyvät kissan ollessa ylipainoinen).

Miten kissan ruokatarve kaloreissa on laskettu?

Olemme käyttäneet WALTHAM:in kaavaa ravintotarpeen laskemiseen. WALTHAM tekee tutkimusta edistääkseen lemmikkieläinten terveyttä.

Voit käydä tutustumassa WALTHAM:in ohjeistukseen, josta myös löytyy mm. ohjeet kissanpennun ja raskaana olevan kissan ravintotarpeen laskemiseen (s. 26).


Toivomme, että tästä artikkelista oli sinulle ja kissallesi apua! Mikäli epäröit kissasi ruokinnan suhteen tai sinulla on muuta kysyttävää asiaan liittyen on suositeltavaa olla ensisijaisesti yhteydessä eläinlääkäriin tai muuhun alan ammattilaiseen. Haluamme myös mielellämme kuulla kommenteissa, mitä ajatuksia teillä on aiheeseen liittyen!


Lue Myös:

Paras Kissanruoka – Vertailu 2018

Kissan Ruokinta Ohjeet 2 minuutissa!