Paras GPS-paikannin koiralle? Katso koiratutka-vertailun 2019 suosikit!

paras koiratutka gps vertailu

Etsimme vähän aikaa sitten GPS-paikanninta koirallemme ja jouduimme kahlaamaan markkinoiden tarjonnan ja arvioiden läpi. Huomasimme nopeasti, että tuotteita on markkinoilla suhteellisen paljon, eikä niiden eroja aina ole helppo ymmärtää.

Halusimme markkinatutkimuksemme johdosta kirjoittaa artikkelin, jonka tarkoitus on auttaa sinua löytää parhaan mahdollisen koira-gps:n juuri sinun koirallesi. Opimme myös nopeasti, että metsästäjän koiralla ja seurakoiralla on täysin eri lähtökohdat GPS-paikantimen valintaan. Päätimme täten esitellä tuotesuositukset niin kevyeen kuin vaativaan käyttöön (esim. metsästykseen).

Kattavimman koiratutka-valikoiman löysimme Koiravarusteelta.

Tässä artikkelissa käymme läpi seuraavat asiat:

  • Miten löytää paras koira-gps koirallesi?
  • Mikä on paras koira-GPS halvalla kevyeen käyttöön?
  • Mikä on paras koira-GPS vaativaan käyttöön (esim. metsästykseen)?
  • Mitä miettiä ennen koiratutkan hankintaa?

Miten löytää paras koira-GPS koirallesi?

Niin kuin aikaisemmin mainittiin, GPS-paikantimet jakautuvat karkeasti ottaen kahteen kategoriaan:

  • Yleiseen & kevyeen käyttöön helpottamaan koiran paikannusta (yleensä hinnaltaan n. 50 – 150e)
  • Vaativampaan paikannukseen kuten esim. metsästykseen (hinta yleensä monta sataa)

Näin ollen ensimmäinen asia jota sinun tulee miettiä hankkiessa GPS-paikanninta koirallesi on käyttötarkoitus.

Suurin osa perheistä pärjäävät hyvin halvemmalla laitteella jonka avulla hurtta helposti voidaan paikantaa esim. oman mökin pihapiiristä tai naapurista nuuskimasta.

Yleiseen käyttöön tarkoitetut GPS-paikantimet ovat kalliimpiin “ammattilaispaikantimiin” verrattuna suhteellisen vaatimattomia, eivätkä tarjoa yhtä tarkkaa ja monipuolista käyttökokemusta (ei kovin yllättävää miettien laitteiden hintaeroa).

Kevyen käytön paikantimet soveltuvat heikosti esim. metsästykseen ja muuhun vaativaan käyttöön, jossa koira täytyy paikantaa pitkällä säteellä ja erittäin luotettavalla tarkkuudella.

Mieti siis missä ja millaisissa tilanteissa koiraa tullaan paikantamaan ja mihin käyttöön suunnattu laite on koirallesi sopivin.

Seuraavaksi esittelemme kaksi hyvää GPSpaikanninta jotka itse hankkisimme koirallemme kevyeen tai vaativaan käyttöön. Suosituksemme perustuu omaan tutkimukseemme ja kehoitamme aina myös itse perehtymään valikoimaan ja tuotteiden eroihin ennen ostopäätöstä.


Paras edullinen koira-GPS (kevyeen käyttöön)

Tractive GPS-lemmikkipaikannin

paras halpa koira gps

 

Muiden kuluttajien Tractive kokemuksia:

Tractive on lemmikkipaikannin joka toimii matkapuhelinverkossa joka käyttäjien kokemuksien perusteella on toimiva peruspaikannin alle 50 eurolla. Tractive vaikuttaa hyvältä valinnalta jos tärkeintä on tietää missä koira liikkuu eikä vaatimuksiin kuulu maastokartat tai monipuoliset ominaisuudet.

Käyttäjien arvosteluissa usein esiintyvää palautetta:

+ Helppo käyttää

+ Ilmoittaa jos lemmikki meinaa karata

+ Hintalaatu-suhde kohdillaan

– Saattaa toimia viiveellä alueilla joissa on huono mobiiliverkko

– Sovelluksessa pieni kuukausimaksu (n. 5e)

Suurin osa käyttäjistä jotka ovat olleet perillä tuotteen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista vaikuttavat tyytyväisiltä. Luonnollisesti Tractiven hintakategoriasta ei tule löytymään paikanninta joka soveltuisi esim. metsästykseen yhtä hyvin kuin vaativampaan käyttöön tarkoitetut laitteet.


Paras koira-GPS vaativaan käyttöön (esim. metsästykseen)

Garmin Alpha 100 & T5

Paras GPS metsastykseen

Garmin Alpha 100 & T5 tutkapanta ovat valintasi vaativaan koiran paikannukseen kuten metsästykseen. Tuotteen monipuoliset ominaisuudet ja korkea laatu takaavat tarkan ja luotettavan paikannuskokemuksen.

Muiden kuluttajien Garmin Alpha 100 ja T5 kokemuksia:

Suurin osa käyttäjistä ovat hyvin tyytyväisi tuotteeseen. Käyttäjät hyödyntävät laitetta mm. metsästyksessä ja luonnossa liikkuessa.

+ Helppokäyttöinen

+ Monipuoliset ominaisuudet joista on hyötyä monessa tilanteessa

+ Akun kesto

– Näyttö voisi olla suurempi

Lue Garmin Alpha 100 arvostelu Jahdissa & Kalassa verkkolehdestä.

Toinen hyvä koiratutka vaativaan käyttöön: Tracker Supra

Toinen hyvä paikannin metsästykseen tai muuhun vaativaan käyttöön on hieman Garminia hintavampi, puhelimeen ladattava Tracker Supra.

Tracker Supraa on arvostellut mm. Karhunvartijan-blogi.


Mitä miettiä ennen koiratutkan hankintaa?

Ennen GPS-paikantimen hankintaa kannattaa vielä käydä läpi muutama asia, joihin kiinnittää huomiota valitessa tuotetta.

Kantavuus. Mieti missä tilanteissa ja paikoissa tulet käyttämään paikanninta ja kuinka pitkää kantavuutta tarvitset laitteeseen.

Akun kesto. Akun kestoon on syytä kiinnittää huomiota, etenkin mikäli tiedät käyttäväsi laitetta pitkiä aikoja yhdessä juoksussa.

Paikannuksen tarkkuus.  Yksi tärkeä ominaisuus selvittää on kuinka tarkka paikannus laitteessa on, tai millaisiin karttoihin paikannus perustuu (esim. jos maastokarttoja on saatavilla). Paikannuksen tarkkuus paranee yleisesti kalliimmissa paikantimissa, kun taas halvemmat tutkat sisältävät yksinkertaisemman kartta-järjestelmän.

Mahdolliset kuukausimaksut. Mahdollisista jäsenyyksistä tai kuukausimaksuista on hyvä olla perillä ennen laitteen hankintaa, jotta asia ei tule esille ikävänä yllätyksenä. Esim. Tractive-lemmikkipaikantimen kuukausimaksu on luokkaa n. 5e/kk.

Vedenkestävyys. Suuri osa koiratutkista ovat vedenkestäviä. Halvemman päädyn tuotteissa kannattaa kuitenkin varmistaa, missä määrin paikantimet kestävät vettä

Lisäominaisuudet. Etenkin vaativassa käytössä lisäominaisuudet kuten karttojen tallennus ja muokkaus sekä muiden koirien tai paikantimien lisääminen näytölle saattavat olla tervetulleita. Suosittelemme perehtymään yleisiin koiratutkien lisäominaisuuksiin ja päätellä mitä itse tulet tarvitsemaan.

Puhelimeen vai ei. Toinen lisäominaisuus jota on syytä miettiä on mikäli haluat sovelluksen puhelimeesi, tai jos mielummin haluat erillisen paikannuslaitteen.

Ehkä tärkeintä on kuitenkin, että ominaisuudet vastaa odotuksia. Suuri osa pettyneistä kuluttajista ovat ostaneet tuotteen perehtymättä kunnolla tuotteen ominaisuuksiin. Myöhemmin huomataan, että tuote ei vastaa käyttötarvetta. Mieti siis tarkkaan yllä olevia seikkoja ennen tuotteen valintaa. Epävarmoissa tilanteissa on myös hyvä idea käydä paikan päällä eläintarvikekaupassa kysymässä neuvoja.