Paras haukunestopanta (-laite) haussa? Näin teet oikean valinnan!

paras haukunestopanta

Jos olet yksi monesta koiranomistajista, jotka kärsivät koiran haukkumisesta voi haukunestopanta tai haukunestolaite vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Tässä artikkelissa käymme haukunestopannan ja haukunestolaitteen yleisimmät erot sekä annamme hyödyllisiä vinkkejä joiden avulla valitset hyvän haukunestopannan tai -laitteen. Suosittelemme myös tutustumaan artikkeliimme 3 vinkkiä estää koiran haukkuminen.

Mikä on haukunestopannan ja haukunestolaitteen ero?

Saatat tässä vaiheessa miettiä, mitä eroa haukunestopannalla ja haukunestolaitteella on sekä kumpi on parempi valinta juuri sinun koirallesi.

Yleisesti ottaen haukunestopanta on nimensä mukaan koiran kaulaan kiinnitettävä panta kun taas haukunestolaite useimmiten toimii lähettämällä ultraääntä ilman koiraan kiinitettävää pantaa.

Haukunestopannat jakautuvat karkeasti ottaen kahteen ryhmään: sitruunapantoihin ja sähköpantoihin (värinäpantoihin).

Eli lyhyesti tiivistettynä:

Haukunestolaitteet havaitsevat koiran haukkumisen tietyn alueen sisällä ja lähettää koiralle epämukavia ultraääniä hiljentääkseen koiran.

Sitruunpannat päästää koiran haukkuessa pienen sitruunasuihkun

Sähköpannat/värinäpannat tuottavat värinää koiran haukkuessa (markkinoidaan usein hellävaraisimpana vaihtoehtona)


Miten valita paras haukunestopanta /-laite?

Tuleeko sitten valita haukunestopanta vai haukunestolaite? Yleensä haukunestopannat ovat suunniteltuja toimimaan niin sisä- kuin ulkotiloissa kun taas haukunestolaitteet useasti ovat sisätiloihin tarkoitettuja.

Valintaan vaikuttaa pitkälti oman koirasi tarpeet ja missä tiloissa haukkumista halutaan estää. Haukunestopannat jakautuvat karkeasti ottaen sitruunapntoihin ja värinäpantoihin.

Sitruunapannat ovat yleensä hieman halvempia kuin värinäpannat, mutta tarvitsevat toimiakseen erikseen ostettavaa sitruunasuihketta josta sitruunauute vapautuu. Tietyt tuotteet, kuten Petsafe Deluxe yhdistävät sitruunapannan ja värinäpannan ominaisuuksia. Yleisesti värinäpantoja pidetään hellävaraisempana ja koiraystävällisempänä vaihtoehtona.

Tietyt koirat reagoivat paremmin sitruunapantaan, kun taas toisille koirille värinäpanta on tehokkaampi vaihtoehto. Täten valinta kannattaa aina tehdä tapauskohtaisesti.

Hankkiessa hakunestopantaa tai haukunestolaitetta kannattaa miettiä mm. seuraavia seikkoja:

Sopivuus koirallesi. Tietyt haukunestopannat ovat kooltaan ja tehokkuudeltaan joko pienille tai suurille koirille. Valitse tuote, joka on optimaalinen koirasi kokoon nähden sekä missä tiloissa laitetta käytetään (sisätiloissa vai ulkotiloissa?).

Kantavuus. Tietyt haukunestopannat, etenkin koulutuspannat toimivat kaukosäätimellä, jonka kantavuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Mitä pidempi kantavuus, sen parempi.

Lisäominaisuudet. Muita lisäominaisuuksia joita kannattaa suosia haukunestopannassa ovat esim. tehoasteen säädettävyys ja vedenkestävyys (useimmat laadukkaat haukunestopannat ovat roiskeenkestäviä).

Muiden käyttäjien arvostelut. On aina hyvä lukea muiden käyttäjien arvosteluja tuotteesta ennen ostopäätöstä. Pienellä googletuksella pääsee yleensä jo pitkälle.

Mikä sitten on paras haukunestopanta?

Niin kuin aikaisemmin mainittiin, tulee valinta tehdä pitkälti omien tarpeiden perusteella. Jos etsit laadukasta haukunesto/koulutuspantaa jossa on kantavuutta, kiitettävästi ominaisuuksia ja sopii kaiken kokoisille koirille, suosittelemme tutustumaan Petsafen koulutuspantaan. Myös muut Petsafen (halvemmat) tuotteet ovat kokemuksemme mukaan saaneet hyvää palautetta kuluttajilta. Suosittelemme välttämään halpistuotteita ja pysyttelemään tunnetuissa merkeissä, jotka ovat olleet kuluttajien suosiossa.

Onko haukunestopanta hyvä idea?

Haukunestopanta tai -laite voi olla tehokas ja helppo tapa hallita koirasi haukkumista, mutta haukunestotuotteet eivät ratkaise haukkumista aiheuttavaa alla olevaa ongelmaa. Täten monet koirakouluttajat suosittelevat haukkumisen hallintaa ensisijaisesti koulutuksen kautta, jolloin puututaan alla olevaan ongelmaan. Suosittelemme täten myös tutustumaan muihin tapoihin jolla saat koirasi haukkumisen kuriin. Muiden koiraomistajien kokemuksista (1, 2, 3) selviää, että mielipiteet haukunestotuotteista vaihtelevat vahvasti. Suosittelemme näin ollen suosimaan laadukkaita tuotteita, jotka esim. saaneet hyviä arvosteluja käyttäjiltä.

Kaikille koirille haukunestotuotteet ei sovi ja näin ollen ostopäätös pitää harkita aina tapauskohtaisesti. Voit konsultoida esim. koirakouluttajan, lemmikkitarvikemyymälän tai eläinlääkärin mielipidettä arvioidessa haukunestotuotteen sopivuutta juuri sinun koirallesi. Muista myös, että haukunestotuotteita ei suositella käytettävän putkeen useita tunteja (esim. yli 8 tuntia).

Haluamme myös mielellämme kuulla sinun kokemuksesi haukunestotuotteista, voit olla yhteydessä meihin täällä!

Leave a Reply