Paras Kissanruoka netistä haussa? Katso Vertailu 2019!

paras kissanruoka vertailu

Hyvä kissanruoka on todennäköisesti oleellisin osa nelijalkaisen ystävämme hyvinvointia. Kissasi tarvitsee ihmisten tavoin terveellisen ja laadukkaan ravinnon pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana. Ymmärtääkseen miten vaikeaa kissanruuan valitseminen on vaaditaan vain lyhyt reissu markettiin. Ongelma on hyvin yksinkertainen: Liian. Monta. Vaihtoehtoa. Ja harvoin markettien tarjouspäästä valittu tuote on juuri se, mitä kissasi tarvitsee.

Haluamme tämän artikkelin myötä helpottaa valintaasi esittelemällä mikä vertailumme perusteella on paras kissanruoka 2019 ravintosisällön, kuluttajien arvostelujen ja tuotemerkin maineen perusteella. Käymme läpi mitkä suosituista merkeistä ovat herkkua kissasi makunystyröille sekä hyvinvoinnille. Tässä artikkelissa saat myös hyödyllisiä ohjeita kissanruuan valintaan joiden avulla osaat lelliä kissaasi laadukkaalla ja terveellisellä purtavalla. Tee siis kissallesi palvelus ja seuraa meitä artikkelin loppuun saakka selvittääksesi mikä on vuoden 2019 laadukkain kissanruoka.

Lukemalla tämän artikkelin saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Kissanruoka netistä halvalla: mistä kissanruoka kannattaa tilata?
 • Millainen on laadukas kissanruoka & mitä ravinteita kissasi tarvitsee?
 • Mikä on paras kissanruokamerkki?
 • Mikä on paras kuivaruoka kissalle? (sopii myös pennulle)
 • Mikä on paras märkäruoka kissalle?
 • Miten valita oikea kissanruoka juuri sinun kissallesi?
 • Lopputulos

Psst. Haluatko myös tarkistaa miten paljon kissasi kuuluu syödä? Katso kissasi kaloritarve kissanruoka-taulukostamme.


Kissanruoka edullisesti netistä: mistä kannattaa tilata?

Alta löydät Tassun suosittelemat kaupat, joista löydät kattavan ja edullisen valikoiman Suomalaisten kissojen suosikkeja.

mista kannattaa tilata koiranruoka


Mikä on laadukas ja terveellinen kissanruoka?

Kissasi terveyden kannalta monipuolinen ruokavalio joka sisältää niin kuivaruokaa kuin märkäruokaa on suositeltava. On tärkeää, että kissasi saa riittävästi proteiinia ja terveyttä edistäviä vitamiineja ja mineraaleja. Laadukas kissanruoka on yleensä viljaton ja luonnollinen vaihtoehto, joka sisältää suuren suhteen korkealaatuista proteiinia sekä kissasi terveyttä tukevia ravintoaineita. Alla olemme listanneet ainesosia joita kannattaa pitää silmällä valitessasi kissanruokaa.

 • Proteiinin lähde. Liha on mahdollisesti kissan tärkein ravinnon lähde ja tämän takia lihan laatu on yksi ensimmäisistä asioista johon kannattaa kiinnittää huomiota valitessaan kissanruokaa.
 • Elimet. Elimet kuten maksa sisältävät tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita jotka edistävät kissasi hyvinvointia.
 • Hiilihydraatit. Kissat eivät yleensä tarvitse suuria määriä hiilihydraatteja. Suosittelemme täysjyvyäpohjaisia, viljattomia hiilihydraatin lähteitä. Myös tietyt hedelmät ja vihannekset ovat hyvä lisä kissasi ruokavalioon.
 • Vitamiinit ja mineraalit. Esim. A, B, C ja B12 -vitamiinit ovat tärkeitä kissasi terveydelle. Mineraalit kuten kalkki, magnesiumi ja sinkki ovat tärkeitä ja suositeltavia kissasi optimaalisen terveyden kannalta.
 • Lisäaineet. Turhia lisäaineita kannattaa vältellä niin pitkälle kuin mahdollista.

Laadukas kissanruoka sisältää yleensä kaikki suositeltavat ravintoaineet ilman turhia lisäaineita. Suosittelemme näin ollen välttämään markettien tarjouspäätyä ja pysytellä kissanruuassa jossa ei ole tingitty laadussa.


Paras kissanruoka – Vertailun 2019 tulokset


Mikä on paras kissanruokamerkki (kuivaruoka)?

Hyviä kissanruokamerkkejä voi olla vaikea löytää naurettavan suuren tarjonnan keskeltä. Monesti tulee valittua “tuttu ja turvallinen” tai merkki jossa “hinta-laatusuhde vaikuttaa olevan kohdillaan”. Haluamme nyt esitellä kaksi kissanruokamerkkiä, jotka mielestämme ansaitsevat ylistystä (emme ole kuulleet muuta kuin hyvää näistä kahdesta merkistä).

 • Acana
 • Orijen

Molemmat tuotemerkit valmistavat laadukkaita, kissan luontaiseen ravintoon perustuvia viljattomia kissanruokia. Suosittelemme valitsemaan kissanruokasi näiden kahden tuotemerkkien valikoimasta, jos olet valmis panostamaan laatuun. Selatessasi nettikauppojen valikoimaa huomaat myös nopeasti, että Acanan ja Orijenin tuotteet tuuppaavat useimmiten olemaan parhaiten arvosteltuja tuotteita valikoimassa.


Paras kissanruoka aikuiselle & pennulle (kuivaruoka):

Orijen Cat & Kitten

paras kissan kuivaruoka

Kauppaan >>

Täysin lisäaineeton ja viljaton kissanruoka joka jäljittelee kissasi luonnollista ravintoa. Sisällössä tinkimätön kissanruoka joka sopii niin aikuiselle kissoille kuin kissanpennulle.


Paras märkäruoka kissalle:

Catz Finefood

paras kissan markaruoka

Kauppaan >>

Catz Finefood tuottaa korkealaatuista, luonnollista ja viljatonta kissan märkäruokaa. Sopii myös herkkävatsaisille kissoille. Monta eri makua saatavilla.


Hyvät kissan märkäruokamerkit:

Valitessa märkäruokaa kissalle kannattaa pitää mielessä samoja asioita kuin kuivaruokaa valitessa. On suositeltavaa suosia kissan luonnollista ruokavaliota jäljittelevää märkäruokaa, jossa on korkea lihapitoisuus. Märkäruuissa on kuivaruuan tavoin uskomattoman suuria laatueroja – tietyt tuotteet menevät melkein terveellisestä kotiruuasta kun taas toiset ovat kategoriaa “en syöttäisi omalle kissalle vaikka muuta ei olisi tarjolla”.  Mikä sitten on paras kissan märkäruokamerkki? Seuraavat kaksi merkkiä ovat laadukkaita, luonnollisia eivätkä sisällä turhia lisäaineita kuten monet muut markkinoilla olevat tuotteet.

 • Catz Finefood (viljaton)
 • Schesir

Miten valita paras kissanruoka juuri sinun kissallesi?

Kissanruokaa valitessa on myös tärkeä muistaa kissasi yksilölliset tarpeet. Laadukas kissanruoka kissallesi saattaa joskus olla sopimaton vaihtoehto toiselle kissalle ja näin ollen on aina lähdettävä oman kissan tarpeista. Valintaan vaikuttavat erityisesti muun muassa seuraavat asiat:

 • Kissasi ikä. Kissasi ravintotarpeet vaihtelevat iän myötä. On tärkeää tarjota kissallesi ruokaa joka on suunnattu oikealle ikäluokalle.
 • Kissasi erityistarpeet. Mikäli kissasi on herkkävatsainen tai kärsii allergiasta on tämä otettava huomioon valitessa sopivaa kissanruokaa. Suosittelemme myös pyytämään neuvoa eläinlääkäriltä kissasi ruokavalion suhteen, etenkin jos kissallasi on allergioita tai sairauksia jotka vaativat erityishuomiota.

Lopputulos

Valitessasi kissanruokaa on aina oltava tietoinen kissan yksilöllisistä tarpeista. Näin ollen yhtä täydellistä kissanruokaa on vaikea löytää, sillä valintaan vaikuttavat vahvasti kissasi ikä ja erityistarpeet. Suosittelemme kuitenkin suosimaan kissanruokaa joka on valmistettu laadukkaista ja luonnollisista raaka-aineista ja jotka täyttävät tässä artikkelissa mainitut kriteerit. Jos et osaa valita useamman tuotteen väliltä saattaa olla järkevää tilata pieni määrä eri tuotteita vertailun vuoksi ja valita tuote josta kissasi pitää eniten. Vertaillessa tuotteita kannattaa aina pitää ruokien ravintosisältöä silmällä.

Huomioitavaa tähän artikkeliin liittyen:

Emme voi taata, että kyseiset tuotesuositukset aina sopivat juuri sinun kissallesi ja näin ollen kehoitamme valitsemaan kissanruuan aina tapauskohtaisesti. Suosituksemme sivuillamme perustuvat muun muassa tuotearvosteluihin, kuluttajien antamaan palautteeseen, tutkimuksiin ja alan vaikutusvaltaisien tahojen lausuntoihin (esim. Waltham). TassunRuokaVertailu ei osaa vastata kysymyksiin jotka vaativat eläinlääkärin tai alan ammattilaisen lausuntoa. Näissä kysymyksissä pyydämme näin ollen kääntymään ammattilaisten puoleen. Jos sinulla on kysyttävää tähän artikkeliin tai sivuihimme liittyen niin ole mielellään yhteydessä meihin täältä, tai jätä kommentti tämän artikkelin loppuun. Haluamme mielellämme myös kuulla, millaisia kokemuksia sinulla ja kissallasi on ruokavalioon liittyen!


Katso myös:

Kissan Ruokinta Ohjeet 2 minuutissa

Ylipainoisen kissan ruokinta ohjeet