Paras Koiranruoka Netistä Haussa? Katso Vertailu!

paras koiranruoka halvallaHyvä koiranruoka on mahdollisesti oleellisin osa koirasi hyvinvointia. Kun kyse on nelijalkaisesta ystävästämme haluamme varmistaa, että tarjoamme laadukasta ja terveyttä edistävää purtavaa josta koiramme nauttii. Parhaan koiranruuan löytäminen suuren tarjonnan keskeltä voi kuitenkin olla hankalaa. Me haluamme helpottaa valintaasi esittelemällä mikä vertailumme perusteella on paras koiranruoka 2019 (kuivaruoka) oli koirasi sitten suuri metsästyskoira tai sylissä viihtyvä chihuahua. Annamme myös kattavat ohjeet ja vinkit koiranruuan valintaan joiden avulla osaat tarjota juuri sinun hurtallesi parhainta mahdollista purtavaa. Unohda siis aliarvoinen kuivamuona ja tee koirallesi kaikkien aikojen palvelus jatkamalla lukemista.

Lukemalla tämän artikkelin saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Koiranruoka netistä: mistä koiranruoka kannattaa tilata?
 • Millainen on hyvä koiranruoka? (ohjeita koiranruuan valintaan) 
 • Mikä on paras koiranruokamerkki?
 • Mikä on paras koiranruoka aikuisille koirille?
 • Mikä on paras koiranruoka pennulle?
 • Mikä on paras koiranruoka allergiselle/herkkävatsaiselle koiralle?
 • Mikä on paras ylipainoisen koiran ruoka?
 • Millainen on paras koiranruoka metsästyskoiralle?
 • Mitä ravinteita koirani tarvitsee?
 • Miten löytää paras koiranruoka juuri sinun koirallesi?
 • Lopputulos

Psst. Haluatko myös tarkistaa miten paljon koirasi kuuluu syödä? Katso koirasi kaloritarve koiranruoka-taulukostamme.

Koiranruoka netistä: mistä kannattaa tilata?

Alta löydät Tassun suosittelemat kaupat, joista löydät kattavan ja edullisen valikoiman Suomalaisten koirien suosikkeja.

mista kannattaa tilata koiranruoka


Mikä on laadukas ja terveellinen koiranruoka?

Kattava ja monipuolinen ruokavalio on aina toivottava koirasi optimaalisen terveyden kannalta. On hyvin yleistä, että koiranruuan laatua ei välttämättä ajatella sen enempää, vaan valitaan sama tuote jota aina ollaan ostettu ja jossa hinta-laatusuhde vaikuttaa hyvältä. Jos tunnistat itsesi kuuluvan tähän kategoriaan koiranomistajia, älä huoli, sillä et ole ainoa. Tämän artikkelin löytäminen on ensimmäinen askel koirasi hyvinvoinnin parantamiseen ruokavalion kautta. Alla olemme listanneet ainesosia joita yleensä kannattaa joko suosia tai välttää valitessa ruokaa parhaalle ystävällesi.

Mitä kannattaa suosia koiranruuassa?

 • Täysjyvää
 • Laadukkaita proteiinilähteitä
 • Maltillista hiilihydraattimäärää
 • Mahdollisia lisättyjä lisäravinteita jotka edistävät koirasi terveyttä
 • Vähärasvainen (rasva-proteiini suhdetta joka on korkeintaan 75%)
 • Koiralle turvallisia hedelmiä ja vihanneksia

Mitä kannattaa välttää koiranruuassa?

 • Haitallisia kemikaaleja ja/tai säilytysaineita
 • Heikkolaatuisia proteiinilähteitä
 • Epämääräisiä sivutuotteita
 • Keinotekoisia väriaineita
 • Viljaa (miksi valita viljaton koiranruoka?)

Tässä artikkelissa suosittelemamme tuotteet ovat laadukkaita ja täyttävät pitkälti kaikki yllä mainitut kriteerit. Monessa asiassa kannattaa tinkiä, mutta kun on kyse koirasi ravinnosta ja terveydestä on kohtuullista painottaa laatua ennen hintaa ja valita laadukkain koiranruoka juuri sinun koirallesi. Voit lukea lisää aiheesta koiran terveellinen ruokinta täältä.


Paras koiranruoka: vertailun 2019 tulokset


Mikä on paras koiranruokamerkki?

Koiranruokamerkeissä on yllättävän suuria eroja ja pahimassa tapauksessa laadussa tinkiminen saattaa johtaa koirasi pahoinvointiin tai muihin ikäviin sivuoireisiin. Parhaat kuivaruokaa myyvät koiranruokamerkit ovat turkimuksemme perusteella tällä hetkellä Acana ja Orijen. Molemmat tuotemerkit valmistavat laadukkaita, koiran luontaiseen ravintoon perustuvia viljattomia koiranruokia. Suosittelemme valitsemaan koiranruokasi näiden kahden tuotemerkkien valikoimasta.Jos selaat koiranruokakauppojen valikoimia huomaat myös nopeasti, että Acanan ja Orijen tuotteet tuuppavat useimmiten olemaan parhaiten arvosteltuja tuotteita valikoimassa. Mikäli etsit Suomalaista koiranruokaa on valintasti Dagsmark, joka markkinoi itseään ensimmäisenä kotimaisena koiran kuivaruokaa valmistavana yrityksenä. Dagsmarkista meillä ei ole sen suurempaa kokemusta vielä tässä vaiheessa, mutta ainakin asiakaspalautteiden perusteella kyseessä vaikuttaa olevan hyvä Suomalainen koiranruoka.

 • Acana
 • Orijen
 • Dagsmark “Häme” (Kotimainen koiranruoka)

Paras koiranruoka aikuiselle koiralle:

Orijen Original

paras viljaton koiranruoka aikuiselle koiralle

Laadukas koiranruoka Orijen Original perustuu konseptiin joka jäljittelee koiran luonnollista ravintoa. Orijen on viljaton ja gluteeniton kuivaruoka jossa on todella korkea lihapitoisuus ja vähäinen rasvapitoisuus. Valmistetaan tuoreista ja korkealaatuisista raaka-aineista jonka lisäksi tuotteesta löytyy kuivattuja hedelmiä ja ravintoaineita jotka takaavat koirasi optimaalisen ravitsemuksen. Luonnollinen ja laadusta tinkimätön koiranruoka joka sopii kaiken rotuisille ja ikäisille kavereille.


Paras koiranruoka pennulle:

Orijen Puppy

paras koiranruoka pennulle

Orijen Puppy laadukas koiranruoka pennulle ja joka perustuu samoihin arvoihin kuin Orijenin tuotteet yleensä – luonnollisuuteen ja koirasi terveyttä edistävään ravintoon. Orijen Puppy sopii kaiken kokoisille ja rotuisille pennuille, mutta suurten koirarotujen pennuille on myös erikseen olemassa Orijen Puppy Large.


Paras koiranruoka allergiselle tai herkkävatsaiselle koiralle:

Acana Singles Pacific Pilchard

paras koiranruoka allergiselle herkkavatsaiselle

Acana Singles Pacific Pilchard on Orijenin tavoin toinen korkealaatuinen koiranruoka joka on kehitetty etenkin herkkävatsaisille ja allergisille koirille tuoreita ja ravintorikkaita raaka-aineita käyttäen.


Paras koiranruoka ylipainoiselle koiralle:

Orijen Fit & Trim

paras koiranruoka ylipainoiselle koiralle

Orijen Fit & Trim on Orijenin koiranruoka ylipainoisille koirille ja valintasi mikäli koiraasi vaivaa ylipainoisuus ja hänet on saatava takaisin “kisakuntoon”.


Paras koiranruoka metsästyskoiralle:

Acana Heritage Sport & Agility

hyva koiranruoka metsastyskoiralle

Acana Heritage Sport & Agility on laadukas kuivaruoka aktiivisille, esim. agility -tai metsätyskoiralle joka edistää koirasi palautumista ja jaksamista.


Miten löytää paras kuivaruoka koirallesi?

Koiran kuivaruokaa valitessa on tärkeä muistaa koirasi yksilölliset tarpeet. Laadukas koiranruoka sinun koirallesi saattaa joskus olla sopimaton vaihtoehto toiselle koiralle ja näin ollen on aina lähdettävä oman koirasi tarpeista. Valintaan vaikuttavat erityisesti muun muassa seuraavat asiat:

Koirasi ikä. Koirasi ravintotarpeet vaihtelevat iän myötä. On tärkeää tarjota koirallesi ruokaa joka on suunnattu oikealle ikäluokalle. Suosittujen tuotemerkkien valikoimista löytyy yleensä erikseen koiranruuat pennuille ja aikuisille koirille.

Koirasi koko. Pienien ja suurien koirien ravintotarpeet eroavat toisistaan. Suuret koirat ovat esimerkiksi alttiimpia lihas -ja luuongelmiin, ja tarvitsevat näin ollen enemmän ravinteita jotka edistävät luiden ja lihasten terveyttä kuin pienemmät koirat.

Koirasi aktiivisuus. Valintaan vaikuttaa myös pitkälti koirasi aktiivisuus eli miten paljon energiaa koirasi kuluttaa. Suuret koirat jotka käyvät paljon ulkona (esim. metsästyskoirat) vaativat luonnollisesti energiarikkaamman ruokavalion kuin kaupungissa elävät, pienemmät koirat.

Koirasi eiroikoistarpeet. Mikäli koirasi on herkkävatsainen tai kärsii allergiasta on tämä otettava huomioon valitessa sopivaa koiranruokaa. Erikoistarpeisiin voi vaikuttaa myös esim. koirasi rotu (tietyt valmistajat myyvät rotu-kohtaisia koiranruokia). Suosittelemme myös pyytämään neuvoa eläinlääkäriltä koirasi ruokavalinnon suhteen, etenkin jos koirallasi on allergioita tai sairauksia jotka vaativat erityishuomiota.


Mitä ravinteita koirani tarvitsee?

Koirat tarvitsevat ihmisen tavoin ravintorikkaan ruokavalion voidakseen hyvin. Rasvojen, hiilihydraattien ja proteiinien lisäksi koirasi tarvitsee muun muassa seuraavia vitamiineja ja mineraaleja:

 • Kalkki. Kalkki edistää koirasi luustoa ja lihaksien terveyttä. Kalkkia sisältäviä ruokia ovat esim. luut, kasvikset ja maitotuotteet.

 • Magnesium. Magnesiumi edistää kalkin imeytymistä ja edistää luuston terveyttä.

 • D-vitaamini. Kalkin tavoin D-vitamiini auttaa pitämään koirasi luuston ja hampaat vahvoina.

 • A & E-vitamiini. Nämä kaksi antioksidanttista vitamiinia vahvistavat immuunijärjestelmää ja ehkäisevät vanhenemista.

Laadukkaassa koiranruuassa esiintyy useimmiten luonnollisesti koirallesi tärkeitä ravinteita. Jos koirasi ei saa tarpeeksi monipuolista ruokaa, tai jos koirallasi on vaje tietystä ravinteesta kannattaa tutustua ravintolisiin.


Lopputulos

Valitessasi koiranruokaa on aina oltava tietoinen koiran yksilöllisistä tarpeista. Näin ollen yhtä täydellistä koiranruokaa on vaikea löytää, sillä valintaan vaikuttavat vahvasti esim. koirasi koko, aktiivisuus, terveys ja ikä. Suosittelemme kuitenkin aina suosimaan koiranruokaa joka on valmistettu laadukkaista ja luonnollisista raaka-aineista ja jotka täyttävät tässä artikkelissa mainitut kriteerit. Jos et osaa valita useamman tuotteen väliltä saattaa olla järkevää tilata pieni määrä eri tuotteita vertailun vuoksi ja valita tuote josta koirasi pitää eniten. Vertaillessa tuotteita kannattaa aina katsoa ruokien ravintosisältöä ja pitää mielessä ajemmin mainitut seikat. Kun olet löytänyt koirallesi sopivan tuotteen voit jatkossa tilata suurempia määriä kerralla säästääksesi kustannuksissa.

Muuta huomioitavaa tähän artikkeliin liittyen:

Emme voi taata, että kyseiset tuotesuositukset aina sopivat juuri sinun koirallesi ja näin ollen kehoitamme valitsemaan koiranruuan aina tapauskohtaisesti. Suosituksemme sivuillamme perustuvat muun muassa tuotearvosteluihin, kuluttajien antamaan palautteeseen, tutkimuksiin ja alan vaikutusvaltaisien tahojen lausuntoihin (esim. Waltham). TassunRuokaVertailu ei osaa vastata kysymyksiin jotka vaativat eläinlääkärin tai alan ammattilaisen lausuntoa. Näissä kysymyksissä pyydämme näin ollen kääntymään ammattilaisten puoleen. Jos sinulla on kysyttävää tähän artikkeliin tai sivuihimme liittyen niin ole mielellään yhteydessä meihin täältä, tai jätä kommentti tämän artikkelin loppuun!


Suositeltavaa luettavaa aiheesen liittyen:

Miten vihannekset ja hedelmät ovat hyväksi koiralleni?