Paras Koiravakuutus (2019): Mistä lemmikkivakuutus kannattaa ottaa?

paras koiravakuutus vertailu

Hakusessa paras koiravakuutus tai lemmikkivakuutus 2019, mutta epävarma mistä vakuutus kannattaa ottaa? Tässä artikkelissa saat hyödyllistä tietoa koiravakuutuksen hankintaan sekä suosituksia mistä vakuutus kannattaa hankkia. 

Koiravakuutuksien suosio on kasvanut vuosien varrella ja vakuutusta tarjoavia yrityksiä on markkinoilla moneen lähtöön. Parhaan ja halvimman vakuutusyhtiön valitseminen saattaa vaikuttaa vaikealta firmojen vaihtelevien ehtojen ja palveluiden takia. Koiravakuutuksissa voi kuitenkin olla suuriakin eroja, ja näin ollen pienen taustatyön tekeminen ennen vakuutuksen hankintaa voi useasti kannattaa. Käymme seuraavaksi läpi mikäli koiravakuutus ylipäätään kannattaa ottaa, mitä koiravakuutus kattaa, mikä koiravakuutuksen hintaan vaikuttaa ja mistä koiravakuutus kannattaa hankkia.

Kannattaako koiravakuutus ylipäätään ottaa?

Samalla kuin muiden perheenjäsenten vakuuttaminen, tuo koiravakuutus mielenrauhaa äkillisessä sairauden tai onnettomuuden tilanteissa. Eläinlääkärikustannukset käyvät nopeasti hyvin kalliiksi ja voivat tulla hyvin yllättäen.

Mielestämme koiravakuutus kannattaa, sillä ainakin omassa tapauksessamme se lisää turvan tunnetta siitä, että koiramme saa laadukasta hoitoa ilman sen suurempaa taloudellista takaiskua. Koiravakuutus voi tuoda turvallisuuden tunnetta etenkin jos koirasi on aktiivinen tai harrastaa lajia jossa loukkaantumisen riski on suurempi.

Mm. seuraavia asioita kannattaa miettiä ennen koiravakuutuksen hankkimista:

 • Miten suuri loukkaantumisen tai sairastumisen riski koirallasi on (harrastaako koirasi jotain, missä loukkaantuminen on todennäköisempää kuten agilitya tai metsästystä)?
 • Miten hyvit olet varautunut yllättäviin kuluihin, jotka liittyvät koirasi hoitokustannuksiin?
 • Onko sinulla muita vakuutuksia (esim. kotivakuutus), jotka mahdollisesti jo kattaa koirasi?

Vakuutukset ovat ylipäätään pitkälti mielipide ja riskinsieto kysymys, tietyt elävät täysin ilman vakuutuksia kun taas toiset vakuuttavat kaiken, minkä mahdollisesti vain voivat. Mielestämme koiran ja lemmikin vakuuttaminen on kuitenkin yhtä tärkeää, kuin muiden perheenjäsenten vakuuttaminen.

Mitä Koiravakuutus kattaa?

Koiravakuutuksen kattavuus riippuu muun muassa vakuutusyhtiöstä ja miten laajan vakuutuksen valitsee. Vakuutusehtoihin kannattaa aina tutustua tarkasti esim. jotta on perillä mahdollisista erikoistapauksista.

Koiravakuutukset kattavat yleensä seuraavat asiat:

 • Eläinlääkärikulut kuten palkkiot eläinlääkärille, mahdolliset suoritettavat toimenpiteet kuten leikkaukset ja lääkkeet sekä tutmikmukseen liittyvät kulut kuten röntgen- ja laboratoriokulut
 • Korvaus koiran kuolemasta
 • Ulkopuoliselle aiheutuneet vahingot, mikäli vakuutettu koira on niistä vastuusta

Lisävakuutuksien avulla on myös mahdollista saada kattavampi vakuutus koiralle esim. erillaisiin erikoistarpeisiin.

Mikä vaikuttaa koiravakuutuksen hintaan?

Seuraavat seikat vaikuttavat koiravakuutuksen loppuhintaan:

 • Koirasi ikä. Vakuutusyhtiöillä on myös ala- ja yläikäraja vakuutettaville koirille.
 • Koirasi rotu. Koirasi rotu vaikuttaa myös vakuutuksen loppuhintaan. Tietyillä roduilla on esim. enemmän synnyllisiä sairauksia kuin toisilla, joka voi johtaa kalliimpaan vakuutukseen.
 • Vakuutustarpeet ja kattavuus.

Näiden asioiden lisäksi vakuutuksen hintaan voivat vaikuttaa koirasi sairaudet, alkuperämaa (synnyinmaa) ja hankintahinta.

Mistä koiravakuutus kannattaa hankkia?

Suomessa koiravakuutusta tarjoavat mm. seuraavat yritykset:

ifhttps://www.if.fi

OPhttps://uusi.op.fi

LähiTapiolahttps://www.lahitapiola.fi

Agriahttps://www.agria.fi/

Pohjantähtihttps://www.pohjantahti.fi

Fenniahttps://www.fennia.fi

Folksamhttps://www.folksam.fi

Turvahttps://www.turva.fi/

Miten sitten valita paras koiravakuutus, kun vaihtoehtoja on useita? Suosittelemme pyytämään tarjouspyyntöä juuri sinun koirallesi monesta eri vakuutusyhtiöstä. Näin saat parhaimman tarjouksen juuri sinun koirallesi ja pystyt vertailemaan eri vakuutusyhtiöiden antamia tarjouksia. Etenkin jos koirallasi on erikoistarpeita, saattavat eri yrityksien palvelut ja hinnat vaihdella merkittävästi. Lemmikkivakuutukset eivät ole ilmaisia ja pienen vaivan näkeminen tarjouksia kilpailuttamalla voi säästöjen kautta hyvinkin olla vaivansa väärtti. Mikäli sinulla jo on muita vakuutuksia jossain yllämainitussa yrityksessä, voi kyseisestä yrityksestä olla järkevä aloittaa ja verrata heidän antamaa tarjousta muutamaan kilpailijan tarjoukseen.

Mihin kiinnittää huomiota kilpailuttaessa vakuutuksia?

Muun muassa seuraaviin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota vertaillessa eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia:

 • Mitä vakuutus kattaa?
 • Mikä on vakuutuksen omavastuu?
 • Onko vakuutuksessa ns. maksimi-ikää? (tietyissä vakuutukset astuvat voimasta koiran koiran tullessa tietyn ikäiseksi)
 • Mitkä ovat ehdot ja erikoistilanteet?
 • Mahdolliset mahdollisuudet lisävakuutuksille, jos tarpeellista
 • Onko vakuutuksesta mahdollista saada alennusta esim. jäsenyyksien tai pakettitarjousten avulla?

Koiravakuutus saattaa tietyissä tapauksissa myös mennä vakuutuspaketin (esim. kotivakuutuksen) alle. Näissä tapauksissa kannattaa miettiä, mikäli lähtee kilpailuttamaan kaikki talouden vakuutukset eri yrityksien kesken, vai jos lemmikkivakuutus lisätään jo olemassa olevan vakuutusyrityksen pakettiin.

Haluamme mielellämme kuulla, mikäli listastamme puuttuu jokin vakuutusyhtiö tai haluat jakaa omat kokemuksesi koiran vakuuttamisesta. Voit olla meihin yhteydessä täällä.