5 syytä valita viljaton koiranruoka koirallesi!

viljaton koiranruoka miksi
Yksi koiranomistajan tärkeimmistä päätöksistä on koiranruuan valitseminen. Hyvä ruokavalinta edistää koirasi terveyttä ja hyvinvointia kun taas huono ruokavalinta voi aiheuttaa koirassasi ravintopuutteita ja allergioita. Tässä artikkelissa käymme läpi 7 syytä miksi koiranomistajan kannattaa valita viljaton koiranruoka koiransa hyvinvoinnin edistämiseksi.


Miksi valita viljaton koiranruoka?

Vaikka koirat elävät nykypäivänä täysin erinlaista elämää kuin aikoinaan, on koirien ruuansulatus vielä pitkälti samanlainen kuin ennen kesyyntymistä. Koirien vatsat eivät ole luotuja sulattamaan viljaa ja näin ollen viljallinen koiranruoka saattaa aiheuttaa ruuansulatukseen liittyviä oireita tai allergioita koirassasi. Viljan välttäminen ja viljattoman koiranruuan valitseminen voi helpottaa koirasi vointia mm. seuraavin tavoin:

1. Lievittää allergisia oireita

Monet koirat saavat vatsaoireita tai allergisia reaktioita viljaa sisältävästä ruuasta. Merkkejä ruoka-allergiasta ovat esim.

  • Oksentelu tai löysä vatsa
  • Krooniset korva-ongelmat
  • Tulehtunut ja punainen iho
  • Toistuva raapiminen ja karvan irtoaminen

2. Lisää energiatasoja

Viljattomat koiranruuat sisältävät yleensä laadukkaampia hiilihydraattilähteitä ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena joka puolestaan lisää koirasi energiatasoa.


3. Parantaa hengitystä

Lähes jokainen koiranomistaja tietää kuinka epämiellyttävä raadon hajuinen hengitys voi olla. Viljaton ruoka on yleensä ravintorikkaampaa kuin viljaa sisältävä koiranruoka ja täten edistää koirasi suuhygieniaa, joka johtaa raikkaampaan hengitykseen.


4. Edistää ruuansulatusta

Viljaa sisältävä ruoka on raskasta koiran ruuansulatukselle ja voi johtaa erillaisiin vatsaoireisiin kuten löysään mahaan ja ylimääräiseen kaasun muodostumiseen.


5. Edistää ihon ja turkin terveyttä

Viljattomaan ruokaan vaihto johtaa usein koirasi ihon ja turkin terveydentilan paranemiseen. Koiranruuat joissa on maltillisempi määrä hiilihydratteja sisältävät myös tyypillisesti enemmän terveellisiä rasvoja kuten omega 3 ja 6 rasvahappoja, jotka ovat oleellisia koirasi ihon ja turkin hyvinvoinnille.


Suosittelemme viljattomia koiranruokia yllä mainituiden syiden lisäksi siitä periatteesta, että viljattoman koiranruuan ravintoarvot ovat yleensä aina paremmat kuin viljaa sisältävissä koiranruuissa. Koska koiriemme hyvinvointi on tärkein prioriteettimme, haluamme aina suositella markkinoiden laadukkaimpia tuotteita lukijoillemme.

Lisää luettavaa:

Paras koiranruoka netistä?

Miten paljon ruokaa koiralle? Katso koiranruoka-laskurin tulokset!

https://www.caninejournal.com/grain-free-dog-food/

Leave a Reply